Sałatka z awokado (Ensalada de Aguacate)

Sałatka z awokado (Ensalada de Aguacate)
Sałatka z awokado (Ensalada de Aguacate) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 85 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 51 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka awokado floridan, najwyższej jakości oliwa z oliwek, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj SAŁATKA Z POMIDORÓW I AWOKADO (ENSALADA DE AGUACATE Y TOMATE), Kubańska Sałatka z awokado, rukoli i ananasa (Ensalada de Aguacate, Berro, y Pina), oraz AWOKADO VINAIGRETTE (VINAGRETA DE AGUACATE) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marynować cebulę
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
2
Umieść plasterki cebuli i ocet w zamykanej plastikowej torbie, wyciśnij jak najwięcej powietrza i zamknij torbę. Alternatywnie, umieścić cebulę i ocet w małej misce i umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni składników tak, że plastry cebuli pozostają zanurzone w occie. Pozostaw cebulę do marynowania przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CebulaCebula
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Złożyć sałatkę i podawać
4
Rezerwy kilka łyżek octu używanego do marynowania cebuli przed odsączeniem plastry cebuli i odstawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CebulaCebula
5
Umieść plasterki awokado na półmisku i top z plasterkami czerwonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
6
Na sałatkę skropić oliwę i ocet z czerwonego wina, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Notatki kulinarne
8
Składniki
9
Floryda kontra Hass awokado Kubańczycy mają tendencję do korzystania z awokado Florida, ponieważ są one bardziej dostępne na Karaibach iw Miami. Są większe niż odmiany California lub Hass i pozostają zielone, gdy dojrzałe, w przeciwieństwie do Hass, które są ciemnozielone, prawie czarne, gdy Dojrzałe.Awokado z Florydy ma łagodniejszy smak ze względu na wyższą zawartość wody i są gotowe do jedzenia, gdy tylko ulegną naciskowi po lekko ściśnięciu.Techniki
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
WodaWoda
10
Marynowanie cebuli pozwalając surowej cebuli marynować w occie lub innym silnie kwaśnym płynie, łagodzi mocny smak i zmiękcza jego konsystencję.Krojenie awokado zacznij od krojenia awokado na pół wzdłuż za pomocą dużego noża, a po uderzeniu nasion w centrum, przesuń nóż wzdłuż jego obwodu. Otwórz awokado delikatnie skręcając i ciągnąc na każdej połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
OcetOcet
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Usuń ziarno, dotykając go ostrą krawędzią noża, powodując zaklinowanie się noża w nasionie. Przekręć nóż, aby usunąć ziarno z miąższu.Wreszcie, pokroić awokado, biorąc końcówkę noża i rysunek prostych linii przez ciało każdej połowy awokado, upewniając się, że końcówka noża dociera do skóry awokado. Im bliżej linii, tym cieńsze plastry. Łyżką wyjąć pokrojone awokado.Wcześniejsze przygotowanie
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Cebulę można pozostawić marynując do kilku dni wcześniej. Jednak, podczas gdy olej i ocet pomagają spowolnić brązowienie miąższu awokado, najlepiej pokroić awokado na krótko przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
OcetOcet
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Reprinted with permission from Latin Grilling by Lourdes Castro, © 2011 Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.Lourdes Castro, mieszkaniec Miami, pracował jako osobisty kucharz i dietetyk dla znanych klientów, takich jak Cristina Saralegui i zawodowi sportowcy, a także jako współpracownik Fundacji Jamesa Bearda. Ceniony łaciński kucharz i nauczyciel gotowania, Castro jest autorem po prostu meksykańskiego i jeść, pić, myśleć po hiszpańsku. Obecnie wykłada nauki o żywności na New York University i jest dyrektorem Akademii Kulinarnej w Biltmore Hotel w Coral Gables na Florydzie. Dowiedz się więcej na Lourdescastro.com
Składniki, których będziesz potrzebować
PijPij
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn