Sałatka z ajerkoniakiem i żurawiną
Sałatka z ajerkoniakiem i żurawiną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 219 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bita polewa mix, instant Vanilla budyń mix, galaretka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 10%. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa Z Żurawiną I Ajerkoniakiem, Ciasto Żurawinowe Z Ajerkoniakiem, oraz Sernik Żurawinowo-Ajerkoniasty.
Instrukcje
W rondlu wymieszać budyń waniliowy, żelatynę cytrynową i 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Wymieszać z sokiem z cytryny. Schłodzić do częściowego ustawienia.
Żelatynę malin rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Zmiksować w sosie żurawinowym i dodać orzechy pekan. Schłodzić do częściowego ustawienia.
Przygotować ubitą polewę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Złożyć w gałce muszkatołowej. Złożyć ubitą polewę do mieszanki budyniu waniliowego.
Wlać do szklanego naczynia 9 x 13 cali. Wyluzuj, aż się uspokoisz.
Wlać mieszankę żurawinową na mieszankę budyniową. Schłodzić przez 6 godzin przed podaniem rodzinie i przyjaciołom.