Sałatka wołowa z karmelizowanymi orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj sałatkę wołową z karmelizowanymi orzechami włoskimi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,03 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka soku z cytryny, buraki, polędwica wołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z karmelizowaną cebulą, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi, Karmelizowane szalotki i orzechy włoskie, oraz Karmelizowane Rozmaryn Orzechy Włoskie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220C). Buraki wrzucić z 1 łyżką oleju i doprawić. Owiń każdy w folię aluminiową.
Umieść na blasze do pieczenia i piecz 45 minut, lub do miękkości. Rozpakować i ostudzić. Buraki obrać i pokroić w ósemki.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Wołowinę natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić. Gotować wołowinę, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przełożyć na patelnię i piec, aż termometr do mięsa wskaże 52° (52C) dla średnio rzadkich. Pozostawić na 15 minut przed rzeźbieniem.
Zmniejsz temperaturę do 204° (200C ). Orzechy włoskie wrzucić z miodem i cukrem i doprawić solą.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Piec 3 minuty, aż szkliwione.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
W międzyczasie, aby zrobić śmietanę chrzanową, wymieszać crme frache, chrzan i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Wrzucić rukolę z octem i pozostałym olejem. Przyprawić i rozprowadzić na półmisku.
Dodać buraki i orzechy włoskie, posypać szczypiorkiem. Wołowinę cienko pokroić i ułożyć na sałatce.
Podawać z kremem chrzanowym na boku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;