Sałatka wołowa z karmelizowanymi orzechami włoskimi

Sałatka wołowa z karmelizowanymi orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj sałatkę wołową z karmelizowanymi orzechami włoskimi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,03 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka soku z cytryny, buraki, polędwica wołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z karmelizowaną cebulą, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi, Karmelizowane szalotki i orzechy włoskie, oraz Karmelizowane Rozmaryn Orzechy Włoskie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220C). Buraki wrzucić z 1 łyżką oleju i doprawić. Owiń każdy w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść na blasze do pieczenia i piecz 45 minut, lub do miękkości. Rozpakować i ostudzić. Buraki obrać i pokroić w ósemki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Wołowinę natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić. Gotować wołowinę, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WołowinaWołowina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć na patelnię i piec, aż termometr do mięsa wskaże 52° (52C) dla średnio rzadkich. Pozostawić na 15 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Zmniejsz temperaturę do 204° (200C ). Orzechy włoskie wrzucić z miodem i cukrem i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MiódMiód
CukierCukier
SólSól
6
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec 3 minuty, aż szkliwione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć na talerz i ostudzić.
9
W międzyczasie, aby zrobić śmietanę chrzanową, wymieszać crme frache, chrzan i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
10
Wrzucić rukolę z octem i pozostałym olejem. Przyprawić i rozprowadzić na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
OcetOcet
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Dodać buraki i orzechy włoskie, posypać szczypiorkiem. Wołowinę cienko pokroić i ułożyć na sałatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
SzczypiorekSzczypiorek
BurakBurak
WołowinaWołowina
12
Podawać z kremem chrzanowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn