Sałatka Wieprzowa Prowansalska
Sałatka wieprzowa prowansalska to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 25g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, pomidor śliwkowy, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Prowansalska, Prowansalskie szaszłyki wieprzowe, oraz Gulasz wieprzowy prowansalski z oliwkami i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Cienko pokroić 1 ząbek czosnku. Ostrym nożem zrób 8 małych szczelin w wieprzowinie; włóż plasterki czosnku do szczelin. Wieprzowinę zalać sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Umieścić wieprzowinę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania; grillować 20 minut lub do czasu, aż termometr włożony w najgrubszą część zarejestruje 155, obracając raz.
Odstawić na 5 minut; pokroić.
Zmielić pozostały ząbek czosnku.
Połącz mielony czosnek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, skórkę z cytryny, sok z cytryny, oliwę z oliwek i tymianek w dużej misce, dobrze mieszając.
Dodać sałatę i pozostałe składniki; wrzucić. Ułóż 1 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top równomiernie z wieprzowiny.