Sałatka Truskawkowo-Rukolowa Ze Słodką Limonką Vinaigrette
Sałatka truskawkowo-Rukolowa ze słodką limonką vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka soku pomarańczowego, cukru, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukoli truskawkowej ze słodką limonką Vinaigrette, Jicaman Sałatka ziołowa z rukolą z winegretem limonkowym, oraz Sałatka z rukoli i fety z winegretem Truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić plastry truskawek, rukola i parmezan kruszy się w dużej misce.
Energicznie wymieszać musztardę, cukier, sok z limonki i sok pomarańczowy w średniej misce, ubijając między dodatkami, aby rozpuścić wszystkie składniki.
Dodać oliwę w cienkim strumieniu, ubijając drugą ręką. (Jest to idealny czas, aby poprosić o dodatkową rękę lub umieścić miskę w środku ręcznika zwiniętego w okrąg wokół podstawy, aby ją ustabilizować.) Smaku i doprawić szczyptą soli, w razie potrzeby, i zmielić lub dwa pieprzu. Wrzucić sałatkę z odrobiną dressingu, a resztę podawać na boku.