Sałatka Truskawkowo-Pomarańczowa
Sałatka truskawkowo-pomarańczowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 143 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, pomarańczy pępka, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Pomarańczowo-Truskawkowa, Sałatka Truskawkowo-Pomarańczowa Z Kurczakiem, oraz Sałatka z pomarańczy, truskawek i Kiwi (Ww) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody i cukru do wrzenia. Gotować tylko do jasnego, 2 do 3 protokół.
Niech syrop ostygnie bardzo krótko, a następnie dodać 1/4 szklanki cienko pokrojonych liści świeżej bazylii. Odstawić na strome i chłodne.
Truskawki opłucz i pokrój na ćwiartki (lub szóstki, jeśli są bardzo duże).
Małym, ostrym nożem odetnij końce pomarańczy. Ustaw 1 pomarańczową stronę cięcia w dół na desce do krojenia. Podążając za krzywizną nożem, odetnij skórkę i biały rdzeń. Trzymając pomarańczę nad miską, aby złapać sok, przeciąć między membranami wewnętrznymi i owocami, aby uwolnić segmenty; upuść segmenty do miski. Wycisnąć sok z membran do miski i wyrzucić membrany. Powtórz z pozostałymi pomarańczami.
Do pomarańczy dodaj truskawki i polej owocami syropem bazyliowym. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed podaniem.