Sałatka Truskawkowa ze Szpinakiem

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami to bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i pierwotna przystawka. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 159 kalorii, 4 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Mieszanka pieprzu, musztardy dijon, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sałatka szpinakowa z truskawkami i awokado z winegretem truskawkowym, Sałatka ze szpinakiem z truskawkami i awokado z winegretem truskawkowym i Sałatka ze szpinakiem i truskawkami z winegretem truskawkowym.
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; odpływ.
W małej misce wymieszaj ocet, miód, olej, musztardę, pieprz i sól. W dużej misce wymieszaj szpinak, pomarańcze, truskawki, ogórek, cebulę i marchewkę.
Polej sosem sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Posypać orzechami włoskimi i boczkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Riesling „Bass” z winnicy NV Bully Hill Vineyards z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Riesling „Bass” z winnicy NV Bully Hill]()
Riesling „Bass” z winnicy NV Bully Hill