Sałatka Truskawkowa ze Szparagami

Sałatka Truskawkowa ze Szparagami
Sałatka ze szparagami i truskawkami to bezglutenowa przystawka. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 139 kalorii. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka cukru, truskawek, soli i kilku innych składników. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Dnia Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ze szparagami z truskawkami, Sałatka z truskawkami ze szparagami i Sałatka z brokułami i szparagami z truskawkami.

Instrukcje

1
W słoiku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj cukier, ocet, mak, nasiona sezamu, cebulę, sól według uznania, paprykę i
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Sos Worcestershire; wstrząsać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Dodaj olej; dobrze wstrząsnąć. Przykryj i przechowuj w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Na patelni ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące, około 6-8 minut; dobrze odsączyć. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Ułóż szparagi i truskawki na talerzu; według uznania posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Całość polej dressingiem.
6
Podawać łyżką cedzakową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Eighteen Miles Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Chardonnay za osiemnaście mil
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn