Sałatka Truskawkowa ze Szparagami
Sałatka ze szparagami i truskawkami to bezglutenowa przystawka. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 139 kalorii. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka cukru, truskawek, soli i kilku innych składników. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Dnia Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ze szparagami z truskawkami, Sałatka z truskawkami ze szparagami i Sałatka z brokułami i szparagami z truskawkami.
Instrukcje
W słoiku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj cukier, ocet, mak, nasiona sezamu, cebulę, sól według uznania, paprykę i
Sos Worcestershire; wstrząsać, aż cukier się rozpuści.
Dodaj olej; dobrze wstrząsnąć. Przykryj i przechowuj w lodówce 1 godzinę.
Na patelni ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące, około 6-8 minut; dobrze odsączyć. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Ułóż szparagi i truskawki na talerzu; według uznania posypać serem pleśniowym.
Całość polej dressingiem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Eighteen Miles Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Chardonnay za osiemnaście mil]()
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.