Sałatka Truskawkowa Z Speckiem i Halloumi

Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Sałatkę Truskawkową ze Speckiem i Halloumi. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 50 g tłuszczu i łącznie 560 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 5,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, soli morskiej i pieprzu, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 31%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Grillowana sałatka z truskawkami Halloumi, Grillowana sałatka z truskawkami Halloumi i Sałatka z truskawek i rukoli z grillowanym Halloumi.
Instrukcje
Większość ludzi myśli o truskawkach jako o czymś, co jedzą tylko na deser, ale świetnie sprawdzają się w sałatkach. Zwłaszcza w połączeniu z serem Halloumi, który po prostu uwielbiam. To cypryjski ser wytwarzany z mleka koziego lub owczego, który można dostać w każdym dobrym supermarkecie. Przypomina ciągnącą się fetę, ale można z nią gotować. Po usmażeniu lub pieczeniu wszystko staje się chrupiące na zewnątrz i miękkie i lekko ciągnące się w środku. Genialna rzecz do jedzenia.
W misce skrop pokrojone truskawki odrobiną octu balsamicznego, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić solą i pieprzem. To wydobędzie i nada smaku cudownym sokom truskawkowym.
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą do średniej temperatury i dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Na każdy kawałek sera Halloumi wciśnij listek bazylii.
Połóż plastry liśćmi do dołu na patelni i smaż przez minutę. Ostrożnie przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę, aż ser Halloumi będzie jasnozłoty i chrupiący.
Przygotuj sobie 4 talerze i na każdym połóż po kilka kawałków chrupiącego sera Halloumi.
Do miski z truskawkami włóż miętę, resztę liści bazylii i sałaty i wymieszaj. Na środku każdego talerza ułóż odrobinę mieszanki truskawek i ułóż plamkę na wierzchu. Na koniec dodaj więcej liści sałaty. Podawać skrop octem balsamicznym i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
„Nasza umowa z producentami „Jamie at Home” pozwala nam na udostępnienie w Internecie jedynie 2 przepisów na odcinek. Food Network ubolewa nad niedogodnościami dla naszych widzów i użytkowników foodnetwork.com”
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Guntrum Dry Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Wytrawny Riesling Louisa Guntruma]()
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.