Sałatka Taco Bezmięsna

Sałatka Taco Bezmięsna
Bezmięsna Sałatka Taco może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 16G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.86 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pierścienie z pieprzem bananowym, umieść Bazyl, meksykańskie oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Taco Bezmięsna, Ciasto Taco Bezmięsne, oraz Sałatka taco Jessiki z kremowym sosem Taco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
SOS Chermoula ubić z octem i sokiem warzywnym. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dla taco topping: Char poblanos nad płomieniem na palnikach gazowych lub char pod brojlerem, aż skórki są zaczernione na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
3
Papryki umieścić w misce. Przykryć i lekko ostudzić paprykę. Paprykę obrać i posiekać. Rezerwa do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzać olej na średnim do wysokiego ciepła, dodać grzyby i brązowy kilka minut, a następnie dodać kukurydzę i gotować, aż zacznie brązowieć, jak również, 5 do 7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać czosnek, cebulę, oregano, chili w proszku i trochę soli i pieprzu. Gotować, aż cebula będą kruche, kilka minut, a następnie deglaze patelni z piwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj pomidory i poblanos, i gotować, aby po prostu ciepła przez. Wyłączyć ogrzewanie i schłodzić. Przechowywać w lodówce w celu przygotowania posiłku. Podgrzać na średnim ogniu, aż po prostu rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
7
Aby służyć, ułóż półmisek, miskę lub pojedyncze płytkie miseczki z sałatą i wypełnij rozgrzaną sałatką. Top z paskami Tortilla, ser, papryka i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Polać SOS równomiernie na wierzchu i podawać.
9
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Pokrój tortille na pół, a następnie na cienkie paski o grubości od 1/8 do 1/4 cala. Spryskać lekko nieprzywierającym sprayem do gotowania, następnie doprawić solą i posypać kolendrą i kminkiem. Ułóż na blachach do pieczenia w jednej warstwie i piec do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Składniki

6krewetki i żyłkiMarynowane pierścienie pieprzu jalapeno lub pierścienie pieprzu bananowegoMarynowane pierścienie pieprzu jalapeno lub pierścienie pieprzu bananowego6krewetki i żyłkiUmieścić bazylia, kolendra, mięta, EVOO, jalapenos, czosnek, szalotka, sok z limonki i trochę soli i pieprzu w robocie kuchennym i pulse drobno posiekać, mniej więcej tak samo jak luźne pestoUmieścić bazylia, kolendra, mięta, EVOO, jalapenos, czosnek, szalotka, sok z limonki i trochę soli i pieprzu w robocie kuchennym i pulse drobno posiekać, mniej więcej tak samo jak luźne pesto1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 funta posiekanego plamiaka1/2 funta posiekanego plamiaka340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepieczarki do guzików, ćwiartowanepieczarki do guzików, ćwiartowane425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę lub pomidory z Zielonym chilespomidory pokrojone w kostkę lub pomidory z Zielonym chiles11 łyżka suszonego oreganochili w proszku, np. gebhardtachili w proszku, np. gebhardta4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzy (około 4 kłosy kukurydzy)ziarna kukurydzy (około 4 kłosy kukurydzy)8tortille kukurydzianetortille kukurydziane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO EVOOO EVOO1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża kolendraświeża kolendra591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża miętaświeża mięta1Świeży koperek, zerwanyczosnek tarty lub posiekanyczosnek tarty lub posiekany3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6krewetki i żyłkiKolendra mielonaKolendra mielona6krewetki i żyłkiKminek mielonyKminek mielony2do 3 papryczek jalapeno, posiekanych i grubo posiekanychdo 3 papryczek jalapeno, posiekanych i grubo posiekanych1Sok z limonkiSok z limonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano2Poblano chilesPoblano chiles1czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana2serca rzymskie lub 1 główka sałaty lodowej, posiekanejserca rzymskie lub 1 główka sałaty lodowej, posiekanej6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz6krewetki i żyłkiSzalotkiSzalotki1szalotka, grubo posiekanaszalotka, grubo posiekana6krewetki i żyłkiPokruszony queso fresco lub rozdrobniony ostry Biały CheddarPokruszony queso fresco lub rozdrobniony ostry Biały Cheddar22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet sherryocet sherry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok warzywny lub sos pomidorowysok warzywny lub sos pomidorowy32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn