Sałatka szpinakowa ze skorupiaków i boczku

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki ze szpinakiem i skorupiakami. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 230 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, riesling, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie na patelni Boczkowej z dodatkiem jajka na twardo, Sałatka z grillowanych skorupiaków i ziemniaków, oraz Sałatka Szpinakowa Z Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodać czosnek do kapieli na patelni; gotować na średnim ogniu 1 minutę.
Dodać wino i pokruszony czerwony pieprz.
Dodaj małże do patelni; przykryć i gotować 6 minut lub do otwarcia muszli.
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski.
Dodaj pokrojoną czerwoną cebulę i szpinak do mieszaniny wina na patelni; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Mieszankę szpinakową podzielić na 4 talerze; posypać równomiernie boczkiem. Ułóż małże na mieszaninie szpinaku; skropić równomiernie pozostałą mieszaniną wina.