Sałatka szpinakowa z winegretem pomarańczowym
Sałatka szpinakowa z pomarańczowym winegretem wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Ta przystawka ma 323 kalorie, 3G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 87 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól, sok z pomarańczy, wstępnie umyty szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Winegretem Pomarańczowym, Sałatka szpinakowa z winegretem pomarańczowym, oraz Sałatka Szpinakowa Z Winegretem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić plastry prosciutto na blasze do pieczenia i piec, aż tylko chrupiące, o 10 protokół.
Ochłoń. Pokruszyć plastry prosciutto w pojemniku i przechowywać w lodówce.
W blenderze połącz skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet balsamiczny, miód, czosnek, sól i pieprz. Zmiksować na gładką masę. Po uruchomieniu blendera dodaj oliwę w stałym strumieniu do połączenia.
Przenieść do pojemnika i przechowywać w lodówce.
Aby służyć, umieścić szpinak w dużej misce. Wrzucić tyle vinaigrette płaszcz szpinak.
Posypać chrupiącą prosciutto kruszy, wrzucić ponownie, i służyć.