Sałatka szpinakowa z sosem makowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, mandarynki, warzywa sałatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka szpinakowa z sosem makowym, Sałatka Szpinakowa Z Sosem Makowym, oraz Sałatka truskawkowo-szpinakowa z sosem makowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodać sos makowy ubijając razem kremowy sos sałatkowy, ocet, cukier i Nasiona maku; odstawić. Ułóż liście szpinaku, mieszane warzywa sałatkowe, pomarańcze, cebulę i migdały na poszczególnych talerzach sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Warzywa
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Płatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny