Sałatka szpinakowa z serem kozim i burakami

Sałatka szpinakowa z serem kozim i burakami może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 134 kalorie , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup młody szpinak, paprykę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i pierwotną . Jest dostarczana przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 76% , co jest solidne. Podobne przepisy to : Sałatka z gruszką, serem kozim i szpinakiem z ciepłym dressingiem klonowo-bekonowym , Pieczony szpinak, pomidory i ser kozi oraz Quiche warzywny ze świeżymi pomidorami, szpinakiem, bazylią i serem kozim .
Instrukcje
Wyszoruj buraki i przytnij wierzchołki do 2,5 cm.
Umieść w holenderskim piekarniku i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-60 minut lub do miękkości.
Wyjmij z wody, ostudź. Obierz buraki i pokrój na kawałki o długości 2,5 cm.
W małej misce ubij ocet, miód, musztardę, sól i pieprz. Powoli ubijaj olej, aż się połączą.
Włóż szpinak do miski sałatkowej.
Skropić dressingiem; wymieszać, aby pokryć. Na wierzchu ułożyć buraki, ser kozi i orzechy włoskie.
Jeśli chcesz, posyp dodatkowym pieprzem.