Sałatka Szpinakowa Z Pomarańczami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, sałatka szpinakowa z pomarańczami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu. Za 89 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 6 osób. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Ten przepis z Taste of Home wymaga mandarynek, oleju rzepakowego, soli i cebuli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka szpinakowa z pomarańczami + dressingiem, Sałatka szpinakowa z łososiem, kaszą jęczmienną i pomarańczami oraz Sałatka szpinakowa z czerwonymi pomarańczami i pistacjami.
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej wymieszaj szpinak, pomarańcze, grzyby i boczek; odłożyć na bok.
W blenderze wymieszaj ketchup, ocet, sos Worcestershire, cukier, cebulę, sól i pieprz; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj olej, tworząc stałą parę.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Vigilance Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chardonnay czujności]()
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.