Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym
Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem bekonowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 367 kalorii, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 61 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, gruby bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym, Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Sosem Boczkowym, oraz Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usunąć łodygi ze szpinaku i umyć, osuszyć i osuszyć dokładnie.
Umieścić w dużej misce i odstawić.
Umieść jajka w czajniku elektrycznym i przykryj zimną wodą o co najmniej 1 cal. Włącz czajnik. Gdy woda dojdzie do wrzenia, czajnik wyłączy się. Pozostawić jaja w wodzie na 15 minut.
Zdjąć i odkleić skorupkę. Każde jajko pokroić na 8 kawałków i odstawić.
Podczas gotowania jajek podsmaż boczek i wyjmij na papierowy ręcznik, aby osuszyć, zachowując 3 łyżki wytopionego tłuszczu. Boczek pokruszyć i odstawić.
Przenieś tłuszcz do małego rondla ustawionego na małym ogniu i ubijaj w czerwonym occie winnym, cukrze i musztardzie Dijon. Doprawić niewielką szczyptą soli koszernej i czarnego pieprzu.
Dodać grzyby i pokrojoną cebulę do szpinaku i wrzucić.
Dodać sos i boczek i wrzucić do połączenia. Szpinak podzielić między 4 talerze lub miski i równomiernie podzielić jajko między nimi. Doprawić pieprzem, według uznania.