Sałatka Szpinakowa Lekko Zwiędnięta
Lekko zwiędły sałatka szpinak może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 113 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś liście szpinaku, cebulę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szpinakiem Zwiędłym, Sałatka Ze Szpinakiem Zwiędłym, oraz Sałatka gnocchi i zwiędły szpinak.
Instrukcje
Na małej patelni, podgrzać 1 łyżeczkę oleju rzepakowego.
Dodać cebulę i ząbek czosnku i gotować, mieszając delikatnie, przez 2 protokół. Doprawić lekko solą. Wyrzucić ząbek czosnku.
Ubić ocet jabłkowy i dodać 1 łyżeczkę oleju rzepakowego. Smak przypraw.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieścić dużą miskę żaroodporną na małym ogniu i dodać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego. Gdy miska będzie ciepła, wyjmij ją z ognia i dodaj szpinak. Doprawić lekko solą i wymieszać łyżką tak, aby szpinak był pokryty olejem i lekko więdniał, 1 minuta. Szpinak powinien być tylko częściowo zwiędnięty i nadal wydawać się nieco surowy.
Wylać wodę, która może gromadzić się w dolnej części miski z więdnięcia i mieszać w cebuli i dressing z patelni.
Dodać posiekane jajko na twardo.