Sałatka szparagowa z winegretem Cezara
Sałatka szparagowa z winegretem Cezara to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, grzanki o smaku czosnkowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Sałatka Kale Caesar + Cezar Vinaigrette, Sałatka z rukoli z winegretem Cezara, oraz Sałatka krabowa z winegretem Cezara.
Instrukcje
Snap off twarde końce szparagów; usunąć łuski z nożem lub obieraczką do warzyw, w razie potrzeby. Szparagi na parze, pod przykryciem, 4 minuty lub do chrupkości-przetargu. Spłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić.
Ułóż 1 szklankę zieleni na 4 talerzach; każdą porcję uzupełnij 5 szparagami.
Ocet i 5 kolejnych składników (ocet przez czosnek) połączyć w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Mżawka 1 łyżka vinaigrette na każdej porcji; top każdej z 1 łyżka grzanek.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.