Sałatka szparagowa z liśćmi selera, jajami przepiórczymi i winegretem estragonowym

Sałatka szparagowa z liśćmi selera, jajami przepiórczymi i winegretem estragonowym
Sałatka szparagowa z liśćmi selera, jajami przepiórczymi i winegretem estragonowym to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól koszerną, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fantazyjna Sałatka Shmancy z jajami przepiórczymi i sosem estragonowym, Sałatka szparagowa z estragonem Vinaigrette, oraz Szczypiorek Z Creme Fraiche, Jajami Przepiórczymi I Estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka zalać zimną wodą w bardzo małym rondlu. Doprowadzić do duszenia i gotować, pokryte, 5 protokół. Jajka opłucz pod zimną bieżącą wodą, aby przestać gotować, a następnie obrać i ćwiartować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pokroić szparagi na bardzo ostrej przekątnej w plastry o grubości 3/4 cala (około 2 cale długości), pozostawiając 2-calowe końcówki. Połowę końcówek wzdłuż, jeśli są grubsze niż reszta plastrów. Ułóż szparagi na stojaku na parowiec i posyp koszerną solą. Para, przykryta, nad wrzącą wodą, aż będzie miękka, 2 do 3 minut, a następnie przenieś do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dobrze osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Ubić razem ocet i musztardy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając. Wymieszać szalotkę, 2 łyżeczki estragonu, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wrzucić szparagi i liście selera z połową winegret i kopiec na 4 talerze. Jajka przepiórcze układamy dekoracyjnie do sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
VinaigretteVinaigrette
Jaja PrzepiórczeJaja Przepiórcze
SzparagiSzparagi
7
Sałatki i talerze skropić pozostałym winegretem i posypać pozostałą łyżeczką estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
EstragonEstragon
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn