Sałatka szparagowa z jajkami gotowanymi i tostami z tapenady
Sałatka szparagowa z gotowanymi jajkami i tostami z tapenady to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szparagi, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane szparagi sezamowe z jajkami gotowanymi, Sałatka szparagowa z jajkami gotowanymi, oraz Jajka gotowane z parmezanem i tostami z wędzonego łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać szparagi; gotować 3 minuty lub aż chrupiące-miękkie.
Odcedzić; utrzymać ciepło.
Połącz skórkę, 2 łyżki soku pomarańczowego, 2 łyżki oleju i 2 łyżeczki octu w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
W maszynce umieścić pozostały 1 łyżkę soku pomarańczowego, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, kaparów, nasion kopru włoskiego, oliwek i czosnku; procesować do drobno posiekanego.
Ułóż plasterki bagietki na blasze do pieczenia. Broil 2 minuty lub do złotego, obracając po 1 minucie.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu. Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki octu. Rozbij każde jajko na budyń. Delikatnie wlać jajka na patelnię; gotować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness. Ostrożnie wyjąć jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Rozprowadzić tapenadę równomiernie na tostach; umieścić 2 tosty na każdym z 6 talerzy.
Szparagi skropić dressingiem, delikatnie podrzucając do płaszcza. Szparagi podzielić równomiernie między talerze. Szparagi wymieszać z 1 jajkiem w koszulce, posypać równomiernie pieprzem i solą.