Sałatka rzymsko-Mandarynkowa z sosem makowym

Sałatka rzymsko-Mandarynkowa z sosem makowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rozdartych liści sałaty rzymskiej, boczek, nasiona maku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka Mandarynkowa Z Ciepłym Sosem Makowym, Sałatka Jicama Mandarynkowa Z Sosem Makowym, oraz Sałatka mandarynkowo-pomarańczowa zielona z sosem makowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
Umieść ocet, cukier, czerwoną cebulę, musztardę w proszku i sól w misce blendera. Przykryć i puree na wysoki, aż gładka. Zmniejsz prędkość blendera do średnio-niskiej; powoli wlej olej roślinny i zmiksuj aż do włączenia, a opatrunek będzie kremowy. Wymieszać z makiem i odstawić.
Aby służyć, wrzucić rzymską w dużej misce z pokruszonym boczkiem, pomarańcze mandarynki, i tyle dressing zwilżyć.
Ułożyć na talerzach sałatkowych i posypać prażonymi migdałami.