Sałatka rzymska z sezamem i migdałami

Sałatka rzymska z sezamem i migdałami
Przepis na sałatkę rzymską z sezamem i migdałami można przygotować w około 25 minut . Ten przepis służy 12 osobom. Ta przystawka zawiera 215 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką masło, zieloną cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Shredded Romaine w koreańskim winegrecie sezamowym , Shredded Romaine w koreańskim winegrecie sezamowym i Romaine Pesto z nasionami sezamu, Asiago i suszonymi pomidorami .

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozpuść masło i cukier na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać makaron, nasiona sezamu i migdały. (Wyrzuć opakowania przypraw z makaronu lub zachowaj do innego użytku.) Gotuj i mieszaj przez 6-8 minut lub do momentu zarumienienia; odłożyć na bok. W dużej misce sałatkowej wymieszaj sałatkę rzymską i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W słoiczku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć. Tuż przed podaniem skrop mieszanką rzymską; posyp mieszanką makaronową. Wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Cakebread Reserve z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Rezerwowe ciasto chlebowe Chardonnay
Rezerwowe ciasto chlebowe Chardonnay
Chardonnay Reserve 2014 oferuje uwodzicielsko świeże, kremowe aromaty złotego jabłka i azjatyckiej gruszki, ładnie uzupełnione nutami creme brulee, wanilii i minerałów. Bogate i pełne na podniebieniu, wino odsłania rdzeń głęboko skoncentrowanych aromatów jabłka, melona i cytrusów, które utrzymują swoją intensywność przez długi, mineralny finisz. Oferując głębokie rezerwy owoców w połączeniu z wzorową równowagą, Chardonnay Reserve jest teraz pyszne, ale będzie pięknie dojrzewać w butelce przez kolejne 5-7 lat. Połącz to wino z zupą ze słodkich ziemniaków z kasztanami i brandy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn