Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym

Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym
Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym wymaga około 5 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 337 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś worek wstępnie umyty rzymski, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy obejmują Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym, Sałatka rukolanowo-Rzymska z orzechami włoskimi i winegretem z sera pleśniowego, oraz Sałatka rzymska z pomarańczą-tahini Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Opiekaj orzechy na małym ogniu na małej patelni, aż będą chrupiące i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Umieść rzymską w salaterce i rozsyp czerwoną cebulę na Zieleninie. W małej misce połącz marmoladę, płatki czerwonej papryki, ocet balsamiczny i świeży lub suszony rozmaryn za pomocą widelca lub małej trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Rozmaryn SuszonyRozmaryn Suszony
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Skrop oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do dressingu, aż się połączy. Dopraw dressing solą do smaku. Ubierz i wrzuć sałatkę i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vie di Romans Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Vie di Romans Chardonnay
Vie di Romans Chardonnay
Wytrawne wino wykonane w 100% z winogron Chardonnay.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn