Sałatka Rzymska i koper włoski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki rzymskiej i kopru włoskiego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, kilka gałązek pietruszki płaskolistnej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Włoskiego, Sałatka z kopru włoskiego i rzymskiego z popękanym pieprzem Vinaigrette, oraz Sałatka z kopru włoskiego z brzoskwinią-sałatka z kopru włoskiego.
Instrukcje
Umieść posiekaną lub rozdartą rzymską w dużej salaterce.
Wytnij cebulę kopru włoskiego w środku, potem ponownie, ćwiartując ją.
Usuń rdzeń z kątowymi cięciami na każdej czwartej żarówki. Cienko pokroić ćwierć cebulki w poprzek i dodać do salaterki.
Połącz rzymską i koper włoski z gałązkami pietruszki i czerwoną cebulą.
Umieść jeden opuszek palca na wierzchu octu balsamicznego, aby kontrolować wlanie i wlać kilka łyżek do miski.
Obficie skropić sałatkę oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i lekko wymieszać, aby równomiernie pokryć sałatkę octem i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, a do sałatek dodać loki Asiago lub Parmigiano, stworzone przez golenie sera nożem.