Sałatka Ryżowo-Żurawinowa
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, sałatka z ryżem żurawinowym może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo wegetariańskim i wegańskim do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 6 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis służy 5 osobom. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Mieszanka migdałów, cebuli, żurawiny i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Ten wynik nie jest aż tak super. Sałatka z dzikiego ryżu żurawinowego, sałatka z dzikiego ryżu i żurawiny oraz sałatka z indyka, dzikiego ryżu i żurawiny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedzić i przelać zimną wodą. W dużej misce wymieszaj ryż, żurawinę i zieloną cebulę.
W małej misce wymieszaj cukier, posiekaną cebulę, mak i paprykę; wymieszać z octem i olejem.
Skropić mieszanką ryżową i wrzucić do pokrycia. Przykryj i przechowuj w lodówce do 2 godzin. Tuż przed podaniem dodaj migdały.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Avinyo Cava Reserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Avinyo Cava]()
Rezerwat Avinyo Cava
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.