Sałatka Ryżowa Sushi-Roll
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ryżowej Sushi-Roll. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 456 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pasty wasabi, liście shiso, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Ryżowa Sushi-Roll, Rice Free Hand Roll Wędzony Łosoś Sushi, oraz Pikantna Sałatka Z Tuńczykiem Sushi Roll.
Instrukcje
Ryż opłukać w kilku zmianach zimnej wody w misce, aż woda będzie prawie przezroczysta, a następnie odcedzić w durszlaku 30 minut.
Doprowadzić ryż i 1 3/4 szklanki wody do wrzenia w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie dusić, pokryte, 2 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić ryż, przykryty, 10 minut (nie podnosić pokrywy).
Podczas gdy ryż stoi, przynieś ocet, cukier i sól tylko do wrzenia w bardzo małym rondlu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić 2 minuty.
Rozłóż ryż na dużej płytkiej patelni do pieczenia, następnie posyp mieszaniną octu i wrzuć drewnianą łyżką.
Ogolić cienkie wzdłużnie plastry marchwi z obieraczką do warzyw, a następnie pokroić plastry po przekątnej na paski o szerokości 1/4 cala.
Wymieszać wasabi, Pozostałe 1 1/2 łyżki wody i oleju w misce, następnie dodać ryż, marchew, ogórek, szalotki, marynowany imbir i nasiona sezamu i delikatnie wrzucić.
Połówki, pit, i obrać awokado i pokroić w poprzek na 1/4-cala-grube plastry. Ułóż 2 liście shiso (jeśli używasz) na każdym z 4 talerzy. Wymieszać z awokado i ryżem i posypać paskami nori.