Sałatka Radicchio i Endive z pekan Vinaigrette
Sałatka Radicchio i Endive z orzechowym winegretem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 317 kalorii, 3G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz belgijską endywię, ocet sherry, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Radicchio i Endive, Sałatka endywia i Radicchio, oraz Sałatka Radicchio i Endive.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W małej misce ubić razem ocet, cukier, sól i pieprz do smaku.
Ubić olej w wolnym strumieniu.Grubo posiekać pekan i na małej płytkiej patelni do pieczenia tosty w jednej warstwie w środku piekarnika, aż pachnące i cień ciemniejszy, o 5 protokół. Natychmiast wymieszać gorące pekany do vinaigrette.
Oddzielić liście radicchio i wyrwać część białych żyłek. Liście podzielić dekoracyjnie pomiędzy 2 płytki (patrz zdjęcie powyżej). Usunąć wszelkie odbarwione zewnętrzne liście z endywii i odciąć dwie 1-calowe sekcje od głowy. Ułóż każdą sekcję w środku liści radicchio. Cienko pokroić pozostałą endywię, odrzucając rdzeń i posypać sałatkami.
Mżawka vinaigrette na sałatki.