Przepis na sałatkę z rabarbarem można przygotować w około 15 minut. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jeśli masz pod ręką seler, orzechy, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 29%. Podobne przepisy obejmują wiosenną sałatkę z rabarbarem, orzeźwiającą sałatkę z rabarbarem i sałatkę z buraków i rabarbaru.
Instrukcje
1
W rondlu ugotuj rabarbar, 1/2 szklanki wody i cukier, aż powstanie sos, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdejmij z ognia; dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
3
Dodać skórkę pomarańczową, seler, orzechy według uznania i pozostałą wodę; Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.