Sałatka pomidorowa z pomidorem Granita
Sałatka pomidorowa z pomidorami Granita może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli koszernej, oliwa z oliwek extravirgin, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mrożona Sałatka Caprese Z Pomidorową Granitą, Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym, oraz Sałatka Pomidorowa Heirloom dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować granitę, umieść ocet, olej, 1/4 łyżeczki soli i obranych pomidorów w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Umieścić mieszaninę pomidorów w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; przykryć i zamrozić do twardości, mieszając dwa razy w ciągu pierwszych 2 godzin.
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.
Aby przygotować sałatkę, ułóż plastry pomidora na talerzu.
Pomidory posypać pieprzem i 1/4 łyżeczki soli. Góra z granitą.