Sałatka pomarańczowa z burakami i koprem włoskim

Sałatka pomarańczowa z burakami i koprem włoskim
Sałatka pomarańczowa z burakami i koprem włoskim to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 151 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sok pomarańczowy, syrop klonowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kukurydzy, buraków, kopru włoskiego i ogórka, Sałatka Morcilla z burakami, koprem i orzechem włoskim-Tequila Vinaigrette, oraz Złote buraki i krew pomarańczowa Sałatka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieścić buraki na lekko nasmarowanym 8-calowym szklanym naczyniu do pieczenia. (Jeśli używasz zarówno czerwonych, jak i złotych buraków, oddziel je po różnych stronach patelni, aby zapobiec krwawieniu czerwieni na złoty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty BurakZłoty Burak
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Na buraki wlać 2 łyżki octu balsamicznego i kolejne 4 składniki; doprawić solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Piec w 400 przez 40 do 45 minut lub do miękkości. Odkryć i ostudzić do temperatury pokojowej, zastrzegając sok z buraków. Buraki obrać (patrz porady poniżej) i pokroić w 1/4-calowe rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Oddzielić liście endywii i rozerwać na duże kawałki; ułożyć na dużym talerzu lub płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Warstw buraków, pomarańczy, kopru włoskiego i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Musztardę i pozostałe 2 łyżki octu balsamicznego ubić do soku z buraków; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Podawać z sałatką.
9
Dekorować, w razie potrzeby.
1
Można używać różnych odmian buraków zamiennie. Całe dziecko buraki są ładne w sałatce. Lubię też żółte buraki zarówno za ich łagodny smak, jak i piękny kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja4 Duże Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2
Pieczone buraki dla najlepszego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Buraki obrać ręcznie po ugotowaniu. Skórka zsuwa się łatwo, ale może być niechlujna-załóż rękawiczki i fartuch i zetrzyj skórę papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Nie spłucz obranych buraków pod bieżącą wodą. Zmyjesz wspaniały smak, który właśnie do nich ugotowałeś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Lekko pocierać pumeks na palcach z mydłem, jeśli buraki plamią ręce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn