Sałatka Penne z bakłażanem
Sałatka Penne z bakłażanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z cytryny, sól, świeżo zmielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem), Bakłażan z Penne, oraz Penne Z Bakłażanem (Bakłażan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodaj jedną trzecią bakłażana i 1/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie miękki i brązowy, o 4 protokół.
Wyjmij bakłażana z patelni i włóż go do dużej miski. Ugotować pozostały bakłażan w dwóch partiach, z których każda wykorzystuje 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać czosnek do ostatniej partii bakłażana w ostatniej minucie gotowania.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować penne aż tylko zrobić, o 13 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić.
Przenieść do miski z bakłażanem.
Makaron i bakłażan wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i 1/2 łyżeczki soli, natką pietruszki, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rekomendacja wina: Chianti jest jednym z mistrzów wszechstronności w świecie wina. Jego wysoka kwasowość, średnie ciało, umiarkowane taniny i zaniżone owoce suszonej wiśni pozwalają mu odgrywać rolę pomocniczą w wielu kuchniach.
Podaj jeden tutaj, a zobaczysz dlaczego.
Uwagi: bakłażan wchłania olej jak gąbka; więc najlepiej gotować to warzywo na patelni nieprzywierającej. W ten sposób można ograniczyć ilość oleju dostępnego dla bakłażana do wchłonięcia, nie martwiąc się o to przyklejenie.