Sałatka Orzo, feta i pomidory z majerankiem Vinaigrette

Sałatka Orzo, feta i pomidory z majerankiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj sałatki z Orzo, fety i pomidorów z majerankiem Vinaigrette. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka śródziemnomorska Orzo z fetą Vinaigrette, Sałatka makaronowa Orzo z serem Feta i żurawiną granat Vinaigrette, oraz Grecka Okra z pomidorem, fetą i majerankiem z " nowego Południowego stołu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Orzo gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż. Spłucz pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Dobrze spuścić.
4
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Sok z cytryny, 5 łyżeczek majeranku, musztardy i skórki z cytryny ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MajeranekMajeranek
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ubić oliwę z oliwek. Odstawić 2 łyżki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać pozostałe vinaigrette, ser, cebula, i oliwki do orzo; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i odstawić 2 godziny, aby umożliwić rozwój smaków. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić sałatkę i pozostałe vinaigrette oddzielnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
SerSer
OliwkiOliwki
CebulaCebula
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
8
Pomidory wrzucić z reserved vinaigrette. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
PomidorPomidor
9
Pomidory wymieszać z orzo.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
10
Posypać orzo pozostałą 1 łyżeczką majeranku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn