Sałatka Orzo, feta i pomidory z majerankiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj sałatki z Orzo, fety i pomidorów z majerankiem Vinaigrette. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka śródziemnomorska Orzo z fetą Vinaigrette, Sałatka makaronowa Orzo z serem Feta i żurawiną granat Vinaigrette, oraz Grecka Okra z pomidorem, fetą i majerankiem z " nowego Południowego stołu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzo gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Drenaż. Spłucz pod zimną wodą do ostygnięcia.
Przenieść do dużej miski.
Sok z cytryny, 5 łyżeczek majeranku, musztardy i skórki z cytryny ubić w małej misce.
Ubić oliwę z oliwek. Odstawić 2 łyżki vinaigrette.
Dodać pozostałe vinaigrette, ser, cebula, i oliwki do orzo; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i odstawić 2 godziny, aby umożliwić rozwój smaków. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić sałatkę i pozostałe vinaigrette oddzielnie.)
Pomidory wrzucić z reserved vinaigrette. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pomidory wymieszać z orzo.
Posypać orzo pozostałą 1 łyżeczką majeranku i podawać.