Sałatka Ognisto-Lodowa

Sałatka Ognisto-Lodowa
Przepis na Sałatkę Ognisto-Lodową można przygotować w około 30 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 10 porcji i kosztuje 45 centów za porcję. Ta przystawka zawiera 48 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup nasiona selera, chrzan, ogórki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Letnia sałatka z ogniem i lodem, Sałatka z marynowaną dynią w ogniu i lodzie oraz Sałatka z ogniem i lodem.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pomidory, zieloną paprykę, jalapeno i cebulę; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz kolejne siedem składników w rondlu; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Polej warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4
Odstawić, aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową. Wymieszaj ogórki. Schłodzić przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
5
Odcedź przed podaniem.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn