Sałatka Niçoise z łososiem
Sałatka Niçoise z łososiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1115 kalorii, 66g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, smukłą fasolę, oliwki niçoise i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Łososiem Nicoise, Sałatka Z Łososiem Nicoise, oraz Sałatka Z Łososia Niçoise.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem szalotka, ocet, musztarda, 1/4 łyżeczki. sól i szczypta pieprzu. Stopniowo ubijać w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż będzie gładka.Gotuj warzywa
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj ziemniaki i 1 Tbs. sól i gotować do miękkości, o 7 protokół.
Dodać fasolkę szparagową w ciągu ostatnich 3 minut gotowania.
Odcedzić warzywa, spłukać pod bieżącą zimną wodą, aż nie będą już ciepłe i ponownie odcedzić.
Dodaj do vinaigrette i wrzucić do płaszcza równomiernie.Łososia podsmażamy i składamy sałatkę
Rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu.
Szczotka obie strony plastry łososia z 2 Tbs. olej i obficie doprawić solą i pieprzem.
Włożyć łososia do gorącej patelni i zapiekać bez przesuwania plastrów przez około 2 minuty. Obróć i zgrzewaj ponownie bez ruchu przez około 2 minuty. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, obracając raz, aż firma w dotyku, ale nadal lekko różowy w środku, 2 do 4 protokół więcej.
Dodaj endywia do miski z warzywami i wrzucić do herbu z vinaigrette. Ułóż na talerzach.
Umieść plasterek łososia na środku każdej sałatki. Ułóż jajka, anchois i oliwki na sałatkach i podawaj.
Służy 4.Adaptacja serialu Williams-Sonoma Food Made Fast, Salad, autorstwa Brigit L. Binns (Oxmoor House, 2007).