Sałatka Niçoise
Sałatka Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, sałatę rzymską, sos ziołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Sałatka Nicoise, Gorąca Sałatka Niçoise, oraz Sałatka Niçoise.
Instrukcje
Gotować ziemniaki we wrzącej wodzie na pokrycie 15 minut lub do miękkości; odcedzić. Lekko ostudzić; pokroić w plasterki. Odstawić.
Fasolkę szparagową ugotować we wrzącej wodzie, aby pokryć 3 minuty; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania.
Wrzucić razem plastry ziemniaków, fasolka szparagowa, i 1/2 Puchar ziół Dressing w dużej misce. Schłodzić co najmniej 30 minut.
Porwij 1 główkę sałaty rzymskiej na kawałki wielkości kęsa. Ułóż talerz z liśćmi pozostałej głowy sałaty rzymskiej. Ułóż mieszankę ziemniaczaną na sałacie. Wierzch z rozdartymi kawałkami sałaty.
Kopiec tuńczyka w centrum zieleni. Rozmieść anchois wokół tuńczyka, w razie potrzeby.
Na sałatkę ułożyć jajka i pomidory.
Posypać pokrojonymi oliwkami.
Podawać z pozostałym sosem ziołowym.