Sałatka morelowo-wiśniowa z winegretem limonkowo-makowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Doskonały przepis na sałatkę morelową i wiśniową z winegretem z limonki i maku. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, sok z limonki, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miód-limonka Mak Vinaigrette, Sałatka melonowa z makiem Vinaigrette, oraz Sałatka mandarynkowa z makiem Vinaigrette.
Instrukcje
Aby przygotować vinaigrette, umieść pierwsze 5 składników w blenderze i przetworzyć do wymieszania.
Dodać olej i maki, i proces do mieszania.
Aby przygotować sałatkę, umieść 1 szklankę rukoli na każdym z 6 talerzy. Top każdej porcji z 2/3 plastry moreli i 1/2 szklanki wiśni.
Mżawka 2 łyżki winegret na każdej sałatki.