Sałatka melonowa z syropem pomarańczowo-miętowym
Sałatka melonowa z syropem pomarańczowo-miętowym to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka cukru, skrobi kukurydzianej, liści mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z melona, jagód i gruszek z syropem Cayenne-cytryna-mięta, Sałatka z melona, jagód i gruszek z syropem Cayenne-cytryna-mięta, oraz Sałatka melonowa z syropem limonkowo-imbirowym.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj cukier, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i skrobię kukurydzianą.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu około 8 minut, często mieszając, aż cukier rozpuści się i syrop zgęstnieje. Wymieszać z pokrojoną miętą. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie pokrój melon miodowy na pół; usuń i wyrzuć nasiona. Z melon baller, scoop się melon w kulki; miejsce w średniej misce.
Pokrój kantalupę na pół; usuń i wyrzuć nasiona.
Usuń skórkę; pokrój kantalupę na kliny o grubości 1 cala. Ułóż kantalupę na półmisku.
Delikatnie wrzucić kulki melona z chłodzonym syropem. Aby służyć, łyżka kulek melona na górze i wokół kantalupy; skropić pozostałym syropem.