Sałatka Melonowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z melona. Ten przepis służy 6. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomarańczy, sok z limonki, kawałki wielkości zapałek jicama i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żółty Melon Muscatel (Sałatka Z Melona), Mojito Fruit Salad: Sałatka z melona i jagód z sosem miętowo-limonkowym, oraz Chłodnica świeżego melona (agua De Melon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać świeży imbir, skórkę z limonki, kolendrę, sok z limonki, sok pomarańczowy i jogurt.
Dodaj ostry sos do smaku.
Wypłukać melon, pokroić w ćwiartki i wyrzucić nasiona.
Odciąć i wyrzucić skórkę melona. Cienko pokroić melona i ułożyć równo na talerzach.
Pomarańcze opłukać; odciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę.
Cięcie między segmentami i membraną w celu uwolnienia owoców. Ułóż segmenty pomarańczowe równo z melonem.
Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry równo na talerzach. Kawałki jicamy rozsypać na talerzach, łyżką sosu jogurtowego do sałatek i posypać pistacjami.