Sałatka marchewkowo-pszenna z kminkiem i rodzynkami
Need a przystawka wegańska? Sałatka marchewkowo-pszenna z kminkiem i rodzynkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz mielony kminek, sok z cytryny, jagody pszenicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z jagód pszennych z kozim serem i złotymi rodzynkami, Zupa Pszenno-Soczewicowa O Zapachu Kminku, oraz Sałatka pszenna z zielonymi oliwkami i złotymi rodzynkami.
Instrukcje
Umieść jagody pszenicy i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad jagodami pszenicy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować, odkryte, 50 minut lub aż jagody pszenicy są miękkie.
Gotować połowę marchewki w dużym garnku z wrzącą wodą 2 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Wyjąć łyżką szczelinową. Spłukać zimną wodą i odcedzić. Powtórz procedurę z pozostałymi marchewkami.
Połączyć marchew i jagody pszenicy w dużej misce; dodać 1 łyżeczkę soli, sok, kminek, papryka, pieprz, i czosnek. Wymieszać rodzynki i olej, i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia.
Posypać pietruszką i kolendrą.