Sałatka makaronowa ze szparagami i karczochami
Sałatka z makaronem ze szparagów i karczochów może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 839 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka żurawiny, balsamiczny sos do sałatek winegret, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Kremowy cytrynowy Grillowany kurczak, szparagi i karczochy, Sałatka Karczochowo-Szparagowa, oraz Sałatka z karczocha i szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować do miękkości, o 1 minutę. Szparagi odcedzić z wody i natychmiast zanurzyć w misce wypełnionej lodowatą wodą; pozostawić w lodowatej wodzie, aż do całkowitego wystygnięcia, a następnie pokroić na 1 cal. Następnie dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia, a następnie dobrze odcedzić.
Wymieszać razem majonez, winegret balsamiczny, sok z cytryny, i sos Worcestershire w dużej misce. Złóż karczoch, kurczak, żurawina, migdały, pokruszony boczek i szparagi. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie składamy ugotowany makaron. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.