Sałatka Makaronowa Z Łososiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z makaronem z łososiem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. 444 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tabasco, seler, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Łosoś-Makaron Slaw, Pieczenie Makaronu Z Łososiem, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować makaron: doprowadzić garnek wody (2 ćwiartki) do wrzenia.
Dodać suchy makaron i gotować, odsłonięty, w toczącym się wrzątku przez około 10 minut, lub aż makaron będzie al Dente (lekko jędrny).
Wyjąć z ognia, odcedzić, krótko spłukać w zimnej wodzie (po spłukaniu makaron powinien być jeszcze ciepły) i ponownie odcedzić.
Wymieszać łososia i inne składniki w dużej misce: w dużej misce wymieszać łososia, majonez, musztardę, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Wymieszać w szalotki, pietruszka, koperek, i seler.
Wymieszać z osuszonym, ciepłym makaronem:
Wymieszać z ugotowanym makaronem, póki jest jeszcze ciepły.
Dodaj Tabasco i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Ponieważ makaron wchłania majonez, może być konieczne dodanie wody do sałatki, aby nie była sucha. Dostosuj przyprawy.
Schłodzić przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.