Sałatka makaronowa z bakłażanem, cukinią i kabaczkiem
Need a przystawka wegańska? Sałatka z makaronem z bakłażanem, cukinią i kabaczkiem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukinii, sól i pieprz, krótki makaron, takich jak penne, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowana cukinia, bakłażan z cytryną i sałatka z makaronem Porter, Sałatka makaronowa z pieczonych warzyw z bakłażanem, cukinią i serem Feta, oraz Grillowana Żółta Sałatka z makaronem z dyni i cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i umieść ścięty bok na patelni do pieczenia lub pokrój bok na naoliwionych rusztach. Broil lub grill, aż skóra będzie marszczona i twarda, o 15 protokół.
Przenieść do dużej miski i przykryć folią. Odstawić do pary na 10 do 15 minut.
Przenieść na powierzchnię roboczą i ostrożnie zeskrobać ciało, odrzucając skórę. (Bakłażan będzie gorący, więc użyj ręcznika kuchennego, aby przytrzymać jeden koniec, podczas gdy zeskrobujesz mięso dużą łyżką.)
Dodaj cukinię i żółty squash do wrzącej wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę lub aż po prostu miękkie. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć, przenieść na durszlak i uruchomić pod zimną wodą.
Osuszyć na ręcznikach papierowych i osuszyć. Utrzymuj wodę w pełnym wrzeniu.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować aż al dente, 10 do 12 minut, w zależności od wskazówek pakietu.
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą. Potrząśnij durszlakiem, aby usunąć jak najwięcej wody i umieść makaron w dużej misce.
Dodaj olej, ocet, bakłażan, cukinię i Kabaczek. Wymieszać z bazylią, dobrze wrzucić i obficie doprawić solą i pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej.