Sałatka Kurkowo-ziemniaczana z pancettą, szalotką i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Kurkowo-ziemniaczanej z pancettą, szalotką i tymiankiem. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $3.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, chardonnay, baby Yukon złote ziemniaki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka ziemniaczana z tymiankiem-pieczona szalotka, Kolacja: sałatka z kurkami i pancettą na ciepło, oraz Groszek z szalotką i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurki wytrzyj wilgotną szmatką lub zeskrobaj nożem, aby usunąć brud; odetnij suche, zdrewniałe części. Grzyby rozdrzeć na 1-w. sztuk.
Gotować pancetta na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące i rumiane, o 7 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, zastrzegając kapanie.
Wrzuć ziemniaki z 3 łyżkami. reserved pancetta drippings (patrz UWAGI), czosnek, tymianek, 1 łyżeczka. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Podzielić ziemniaki między dwoma 9-przez 13-in. szklane patelnie do pieczenia.
Piec, mieszając co 10 minut, do miękkości, dobrze rumiane, i chrupiące, 25 do 35 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ogrzać.
Masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, 1 minutę.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 5 do 6 protokół.
Dodaj Chardonnay, pozostałe 1/2 łyżeczki. sól, a pozostałe 1/4 łyżeczki. pieprz; zeskrobać rumiane kawałki i gotować, aż płyn odparuje, o 2 protokół.
W dużej misce, wymieszać ziemniaki, grzyby, pancetta, estragon, i szczypiorek.
Podawać na ciepło, z koprem włoskim przyprawionym dzikim łososiem.