Sałatka krabowa z cytryną, Endywią i rukolą
Sałatka krabowa z cytryną, Endywią i rukolą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka endywii, rukoli, cytryn meyer i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Endive z cytryną Meyer, fasolą Fava i oliwkami utwardzonymi w oleju, Meyer Sałatka Cytrynowo-Krabowa, oraz Krabowe placki z sałatką ziołową i cytryną Aïoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać kraba i gotować przez 13 protokół.
Odcedzić i ostudzić. Podnieś karapaks i wyczyść kraba z całego masła i płuc w środku. Rozbij kraba na pół. Oddziel nogi od ciała i otwórz je. Ostrożnie wyciągnij całe mięso z nóg; staraj się utrzymać je w stanie nienaruszonym.
Następnie podziel ciało i wybierz całe jego mięso. Przejdź przez wszystkie krabmeat po to jest zbierane, aby usunąć wszelkie zabłąkane fragmenty muszli. Odstawić mięso krabowe do lodówki.
Usunąć wszelkie twarde łodygi z rukoli. Dobrze umyć i wysuszyć.
Szalotki obrać i drobno pokroić w kostkę.
Skórkę z cytryn ostrożnie obrać ostrym obieraczkiem do warzyw, biorąc tylko żółtą skórkę i żaden z gorzkich białych pestek. Jeśli skończysz z jakimś pith, pare go z ostrym nożem do parowania.
Kawałki skórki pokroić w poprzek na julienne i połączyć z szalotki w małej misce. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wycisnąć cytryny i dodać około 5 łyżek soku do miski z szalotką i skórką z cytryny.
Dodać ocet Szampański, dobrze wymieszać i odstawić na co najmniej godzinę do maceracji.
Ubijamy oliwę z oliwek; smakujemy solą, pieprzem i kwasem i w razie potrzeby dostosowujemy.
Gdy będziesz gotowy do podania sałatki, usuń wszelkie skazy zewnętrzne z endywii.
Przeciąć je na pół wzdłuż i usunąć rdzenie, a następnie pociąć wzdłuż na paski.
Umieścić je w misce z rukolą, Krab, i vinaigrette i wrzucić dobrze. Ułóż na talerzu lub pojedynczych talerzach i podawaj natychmiast.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.