Sałatka krabowa w liściach endywii
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Sałatka z kraba w liściach endywii może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz belgijską endywię, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Spróbuj Sałatka krabowa w liściach endywii, Sałatka Z Krewetek I Awokado Na Liściach Endywii, oraz Sałatka Z Łososia-Nadziewane Liście Endywii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać ocet, musztardę, oregano, sól i pieprz w dużej misce. Stopniowo ubijaj olej.
Dodać mięso krabowe i wrzucić delikatnie do herbu.
Ułóż włócznie endywiowe na talerzu. Łyżka mięsa krabowego na włóczniach endywowych.
Posypać szczypiorkiem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.