Sałatka krabowa w chrupiących filiżankach Wonton
Przepis Sałatka krabowa w chrupiących kubkach Wonton jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.85 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szalotki, owijki wonton, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makieta sałatki krabowej w filiżankach Wonton, Kubki Crab Wonton, oraz Pikantny Krab w kubkach Wonton.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj 2 puszki mini-muffin sprayem do gotowania.
Owijki wonton posmaruj olejem i umieść Każde opakowanie w sekcji puszki na mini muffinki. Delikatnie wciśnij Każde opakowanie do puszki i ułóż tak, aby tworzyło kształt kubka. Owijka będzie się nakładać i wystawać z kubka.
Posypać solą i piec przez 8 do 10 minut, aż rumiane i chrupiące.
Wyjąć z puszki i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie ubić razem skórkę, sok z limonki, sól, pieprz i płatki pieprzu.
Dodać olej i ubijać, aż dobrze się połączą.
W średniej misce, wrzucić razem mięso krabowe, seler, mango, scallion i kolendry.
Dodaj dressing i wrzucić do połączenia. Napełnij każdą filiżankę sałatką krabową i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.