Sałatka z pieczonych w miodzie warzyw korzeniowych jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 726 kalorii, 16G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, cebulę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych, Sałatka Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych, oraz Sałatka z pieczonym winegretem z warzyw korzeniowych.
Ciasno owinąć buraki w podwójną warstwę folii aluminiowej i piec je na dolnej półce piekarnika przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy będą miękkie po przekłuciu końcówką noża. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, obrać i pokroić je na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
W międzyczasie, podzielić marchew, pasternak i rzepa między 2 duże obramowane blachy do pieczenia. Wrzucić warzywa do każdej patelni z 1 łyżką oleju roślinnego. Ułóż kliny cebuli na blasze do pieczenia, utrzymując je w stanie nienaruszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pasternak
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzepa
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Cebulę posmarować na całej powierzchni pozostałą 1 łyżką oleju roślinnego. Obficie przyprawiamy warzywa solą i pieprzem. Pieczemy warzywa przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Warzywa posmarować ciepłym miodem i posypać szałwią. Kontynuuj pieczenie warzyw przez 25 minut dłużej lub do momentu, gdy będą miękkie i szkliwione. Warzywa poluzować łopatką i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej w patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
W małej miseczce wymieszać kozi ser z ziołami i oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser Kozi
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W małej misce połączyć oliwę z octem, czosnkiem i ziołami; doprawić solą i pieprzem. W dużej misce wrzucić rukolę z 1 łyżką vinaigrette i ułożyć na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Vinaigrette
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać pieczone warzywa do miski i wrzucić z pozostałym vinaigrette. Top rukolę z warzywami, kropki każdy talerz z małych łyżek herbed koziego sera i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
Vinaigrette
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona