Sałatka jęczmienno-kukurydziana z sosem ze szczypiorku bazyliowego
Need a przystawka wegańska? Sałatka jęczmienno-kukurydziana z sosem ze szczypiorku bazyliowego może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 419 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotujący się jęczmień, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka kukurydziano-jęczmienna ze szczypiorkiem-miętowym winegretem, Sałatka Z Ogórka I Kukurydzy Ze Szczypiorkiem Bazyliowym, oraz Sałatka ziemniaczana z kukurydzą, pomidorami i sosem bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody z 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu 1 1/2-quart. Wymieszać jęczmień, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż jęczmień będzie miękki, o 10 protokół.
Podczas gdy jęczmień simmers, blansz kukurydzę w 1 1/2 - do 2 1/2-quart rondel wrzącej wody 1 minutę, następnie odsączyć na dużym sicie i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć, a następnie przenieść do dużej miski.
Wyjąć jęczmień z ognia (gdy jest miękki) i odstawić, przykryty, 5 minut.
Podczas gdy jęczmień stoi, olej pulsacyjny, bazylia, szczypiorek, ocet, cukier, pieprz, pozostała łyżka wody i pozostała 1/2 łyżeczki soli w blenderze, aż zioła zostaną drobno posiekane.
Jęczmień dobrze odsączyć na dużym sicie i dodać do kukurydzy w misce, następnie dodać endywii i sos, podrzucając do połączenia.