Sałatka Jogurtowo-Żelatynowa Wstążka
Sałatka jogurtowo-żelatynowa wstążka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 18 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę o smaku limonki, oryginalny jogurt cytrynowy, oryginalny jogurt malinowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Świąteczna Wstążka Żelatyna, Granat Żelatyna Jogurt Parfaits, oraz Bez Pieczenia Grecki Sernik Jogurtowy (Bez Żelatyny!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać 2 szklanki wrzącej wody z żelatyną wapienną, aż żelatyna się rozpuści. W innej średniej misce powoli wymieszaj 1 szklankę żelatyny limonkowej do jogurtu limonkowego.
Wlać mieszaninę jogurtu do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9 cali (3-quart). Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do zestawu. Wymieszać 2/3 szklanki zimnej wody do pozostałej gładkiej żelatyny wapiennej; odstawić w temperaturze pokojowej.
Gdy warstwa jogurtu limonkowego jest ustawiona, ostrożnie wlać zwykłą żelatynę limonkową na warstwę jogurtu. Przechowywać w lodówce około 30 minut lub do zestawu.
W średniej misce wymieszaj 2 szklanki wrzącej wody do żelatyny cytrynowej, aż żelatyna się rozpuści. W innej średniej misce powoli wymieszaj 1 szklankę żelatyny cytrynowej do jogurtu cytrynowego.
Wlać mieszaninę jogurtu na warstwę żelatyny wapiennej. Przechowywać w lodówce około 30 minut lub do zestawu. Wymieszać 2/3 szklanki zimnej wody do pozostałej gładkiej żelatyny cytrynowej; odstawić w temperaturze pokojowej.
Gdy warstwa jogurtu cytrynowego jest ustawiona, ostrożnie wlać zwykłą żelatynę cytrynową na warstwę jogurtu. Przechowywać w lodówce około 30 minut lub do zestawu.
W średniej misce wymieszaj 2 szklanki wrzącej wody do żelatyny malinowej, aż żelatyna się rozpuści. W innej średniej misce powoli wymieszaj 1 szklankę żelatyny malinowej do jogurtu malinowego.
Wlać mieszaninę jogurtu na warstwę żelatyny cytrynowej. Przechowywać w lodówce około 30 minut lub do zestawu. Wymieszać 2/3 szklanki zimnej wody do pozostałej gładkiej żelatyny malinowej; odstawić w temperaturze pokojowej.
Gdy warstwa jogurtu malinowego jest ustawiona, ostrożnie wlać zwykłą żelatynę malinową na warstwę jogurtu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż zestaw.