Sałatka Jogurtowo-Ryżowa
Sałatka jogurtowo-ryżowa to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz basmati, beztłuszczowy jogurt, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Jogurtowy, oraz ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy).
Instrukcje
W drobnym sitku dobrze spłukać ryż i odcedzić. W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 szklanki wody i ryżu do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, odsłonięte, aż większość cieczy zostanie wchłonięta, o 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż ryż jest tender do gryźć, o 10 minut dłużej. Miarka do dużej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 protokół.
W międzyczasie opłucz ogórek, cukinię i jabłko. Odciąć i wyrzucić końce ogórka i cukinii; pokroić warzywa w kostkę 1/2 cala. Łodyga i rdzeń jabłka; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Dodaj ogórek, cukinię, jabłko i cebulę do ostygnięcia ryżu.
Nadmiar płynu wylać z jogurtu. W misce wymieszaj jogurt, imbir i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj do mieszanki ryżu i delikatnie wymieszać, aby płaszcz.
Ustaw patelnię o średnicy od 6 do 8 cali na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj olej i płatki chili i mieszaj, aż chili zacznie lekko ciemnieć, 15 do 30 sekund.
Wlać mieszankę ryżu i delikatnie wymieszać, dodając więcej soli do smaku. Łyżkę do miski i udekorować rozdrobnioną marchewką.